Välja pokerrum

Något som jag pratar mycket om på denna sida är hur viktigt det är att välja ett bra pokerrum att spela i online. Hur rätt pokerrum gör det roligare att spela och lättare att vinna pengar.

På denna sida skall vi titta lite mer på vad du skall tänka på när du väljer pokerrum för att maximera dina chanser att du gör ett bra val.

Jag är lat. Vilket pokerrum är bäst?

Jag rekommenderar starkt att du själv jämför pokerrum och väljer det som passar dig, din skicklighetsgrad och din spelstil bäst men jag vet att vissa inte vill göra det. De vill komma igång så snabbt som möjligt utan att behöva spendera tid på att jämföra olika pokerrum. Om du är en av dessa så rekommenderar jag att du väljer Pokerstars eller Full Tilt poker. Båda dessa pokerrum har samma ägare och båda är mycket bra val.

Båda pokerrummen har varit aktiva mycket länge, har många spelare och erbjuder bra turneringsutbud. Vilken av dessa pokerrum som är det bästa valet beror mycket på personliga preferenser. Personligen föredrar jag Full Tilt som jag tycker är snyggare och erbjuder ett bättre utbud av turneringar.

Med detta sagt så är det dags att titta på vad du skall tänka på om du tar dig tid att jämföra olika pokerrum för att hitta det som är bäst för dig.

Vilken typ av poker vill du spela?

Vilken typ av poker du vill spela kan begränsa vilka pokerrum du kan välja att spela hos. Om du vill spela en populär typ av poker såsom t.ex. Texas hold-em så kan du välja i princip vilket pokerrum som helst. Om du däremot vill spela en mer ovanlig typ av poker såsom t.ex. Badugi så finns det betydligt färre pokerrum online att välja mellan eftersom endast ett fåtal pokerrum erbjuder denna typ av poker. Av de pokerrum som erbjuder spelet är det bara ett fåtal som regelbundet har aktiva bord för denna typ av poker. Om du vill spela en lite mer ovanlig typ av poker så är det viktigt att du tar dig tid att se vilka pokerrum som kan erbjuda dig chansen att spela detta spel. Om du vill spela populära Texas hold-em så erbjuder alla pokerrum detta spel. Vissa pokerrum erbjuder dock en mer aktiv Texas hold-em avdelning än andra.

Motstånd

Utbudet av motspelare är den absolut viktigaste faktorn att beakta när man väljer pokerrum. Ditt mål skall vara att välja ett pokerrum som har en stor mängd aktiva spelare. Du skall helst kunna logga in när som helst och hitta ett stort utbud av fulla bord som du kan ställa dig i kö för att spela vid. Det bör finnas ett flertal bord att spela vid oavsett tid på dygnet. Om ett pokerrum bara erbjuder ett bra utbud av motspelare vid vissa tider så kommer detta kraftigt att begränsa dina möjligheter att spela när du vill.

Det är inte bara antalet motståndare som är viktigt. Hur skickliga motspelarna är spelar också stor roll. Dina chanser att vinna är mycket större om dina motspelare är sämre spelare än vad du är. Ditt mål skall därför alltid vara att hitta pokerrum där det finns många spelare som är sämre än du är att spela mot. Pokerrum som är populära bland spelare som spelar för nöjes skull, inte för att vinna pengar, kan därför ofta vara ett mycket bra val.

Spela på datorn eller i mobilen?

Om du vill spela i mobilen, på paddan eller på datorn kan ha viss betydelse för vilket pokerrum du skall välja. Vissa pokerrum erbjuder en bättre mobil upplevelse än andra pokerrum online. Ett bra exempel på detta är Unibet poker som satsat stort på mobil poker och som har en mycket bra app för mobilt spel.

Ett bra utbud av spelare och en god chans att vinna pengar är alltid de viktigaste faktorerna att beakta när du väljer pokerrum. Om du väljer mellan två pokerrum som verkar lika bra kan dock det pokerrum som erbjuder den bästa mobila upplevelsen vara ett bra val. Förutsatt att man tror att man kommer spela på mobilen eller paddan vill säga.

Typ av motstånd?

Vissa pokerrum online är kända för att locka spelare med en speciell spelstil. Ett exempel på detta är t.ex. att Party poker länge var kända för att ha extremt aggressive spelare som satsade aggressivt med relativt dåliga händer. Vissa spelare älskade dessa lösa bord medan andra spelar ansåg att de var helt omöjliga att spela på eftersom man aldrig kunde ha en aning om vad de andra spelarna hade.

Om du som spelare föredrar att spela mot spelare med en viss spelstil så kan det vara värt att se om det finns något pokerrum som har en hög andel spelare som använder sig av denna spelstil.

Insatser?

Vilka insatser du vill spela med har stor påverkan på vilket pokerrum du skall välja. De flesta pokerrum har ett relativt stort utbud av spelare som spelar med små insatser. De stora pokerrummen har givetvis mycket fler spelare på dessa nivåer men även de små pokerrum har oftast tillräckligt med spelare att man alltid skall hitta bra bord att spela vid.

Om man däremot vill spela med stora insatser så finns det betydligt färre pokerrum att välja mellan. Detta beror på att det finns mycket färre high rollers och dessa tenderar att samlas vid ett fåtal andra pokerrum där de kan hitta lämpliga motståndare.

Det bästa valet för high rollers är vanligtvis Full Tilt poker och Pokerstars. Men du kan ibland hitta high stakes spel på andra sajter såsom Ladbrokes och Unibet.

Turneringar?

Ett stort utbud av turneringar kan vara en mycket viktig faktor att beakta när du väljer pokerrum. Om du gillar att spelar turneringar eller om du uteslutande spelar turneringar så är turneringsutbudet och hur många spelare som deltar i turneringarna extremt viktigt. Detta påverkar hur stor chans du har att vinna pengar i ett visst pokerrum. I de flesta fall så är stora turneringar med många spelare ett plus men i vissa fall kan ett pokerrum med färre spelare vara ett bättre val för en turneringsspelare. Ett exempel på detta är om ett litet pokerrum har turneringar med stora garanterade vinster men som trots detta inte lockar särskilt många spelare.

Om du är turneringsspelare kan det ofta vara bra att vara medlem hos flera olika pokerrum så att du kan spela de bästa turneringarna oavsett vilket pokerrum som håller dem.

Kundtjänst?

Förhoppningsvis skall du aldrig behöva kontakta kundtjänst men om du stöter på något problem eller om du har några frågor så är det mycket bra om ett pokerrum har en bra kundtjänst som är lätt att nå och som kunnigt svarar på alla frågor.

En bra kundtjänst är ett stort plus men är sällan ett skäl i sig själv att välja ett pokerrum. Spelarutbudet och om det finns spelare man kan vinna pengar från är alltid de viktigaste faktorerna att beakta när man väljer pokerrum.

Bonusar?

De flesta pokerrum erbjuder bonusar. Du får normalt inte bonus direkt utan den sätts in på ditt konto när du har nått omsättningskravet. Du kan läsa mer om bonusar här.

En stor bonus kan vara en trevlig ”bonus” men du skall aldrig välja ett visst pokerrum bara för att de har en stor bonus. En stor bonus gör inte ett visst pokerrum bättre än det skulle vara om det inte hade någon bonus. Välj att registrera dig hos det bästa pokerrummet och dra nytta av den bonus du får där.

Banktjänster

De flesta pokerrum erbjuder ett bra utbud av olika metoder som du kan använda för att sätta in och ta ut pengar. Det inkluderar vanligen bankkort, e-plånböcker och banköverföringar. Du behöver vanligen inte bry dig alltför mycket om vilka banktjänster ett pokerrum erbjuder men om det är viktigt för dig att du kan använda en viss metod för att sätta in eller ta ut pengar så bör du försäkra dig om att du kan göra det innan du väljer att registrera dig hos ett pokerrum.